Cégünket, a The Hemingway Group-ot (THG), 1983-ban George F Hemingway alapította A THG egy kaliforniai székhelyű, feltörekvő piacok területére specializálódott nemzetközi befektető cég, amely fejlesztői és irányítói funkciót is ellát befektetései esetében. Habár ma már nagyobbak vagyunk mint 22 éve, szívünk legmélyén még mindig vállalkozónak érezzük magunkat. Abban hiszünk, hogy a jó eredmény a legfontosabb, és hogy az igazi értékek megteremtéséhez idő kell. A THG minden befektetése önmaga és tulajdonosai érdekében történik.

Vállalkozásunk sikeres elképzeléseket kutat fel, biztosítja a növekedésükhöz szükséges tőkét, és segít a kezdeményezések felvirágoztatásában. Ez egy három lépésből álló folyamat:

Első lépés: Egyéni ötleteket és lehetőségeket keresünk, amelyekben a dinamikus terjeszkedés jelentős esélyét látjuk. Ilyen növekedési lehetőségeket általában a feltörekvő piacokon lehet találni, ahol nagyobb a kockázat.

Második lépés: Befektetjük a vállalatba a szükséges tőkét. Saját magunk szeretjük végezni a finanszírozást, mivel abban hiszünk, hogy a hasznot a magunk által jól megválasztott befektetésekből lehet elérni. Alkalmanként más befektetőket is felkérünk a részvételre, amennyiben a vállalkozás mérete ezt megkívánja.

Harmadik lépés: Létrehozunk egy gondosan összeválogatott csapatot, amely irányítja a befektetési vállalkozást. Ez a csapat folyamatosan szem előtt tartja a befektetők növekedéssel, költségekkel és haszonnal szembeni elvárásait. Ezt figyelembe véve látnak hozzá a növekedés megteremtésének és a hosszú távú értékek létrehozásának nehéz munkájához. Ennek okai egyértelműek: a menedzsmentnek a befektetők elvárásait kell szolgálnia.

A THG vállalkozó szellemű cég, ezért 22 éves történelme során több iparágban is dolgozott:
  • Ingatlanpiac: irodaházak, kiskereskedelmi egységek és bérlakások
  • Vendéglátóipar: hagyományos éttermek és gyorséttermek
  • Kiskereskedelem
  • Pénzügyi szolgáltatások
  • Biokémia
  • Könyvkiadás

A THG jelenleg három kontinensen folytat tevékenységet, irodákkal rendelkezik az Európai Unióban, az Amerikai Egyesült Államokban és Kínában.