Alex Hemingway sok évi hazai és nemzetközi menedzsment vezetői tapasztalatával gazdagítja a The Hemingway Group-ot. Az Orient Rt. projektvezetőjeként szolgált, amikor az több mint 130, a cég által irányított egységgel rendelkezett. Az elmúlt öt és fél évben elnöke a Central European Franchise Groupnak, amely a Pizza Hut és Kentucky Fried Chicken éttermek tulajdonosa és üzemeltetője Magyarországon.

A vezetése alatt több éven keresztül minden Pizza Hut és Kentucky Fried Chicken üzlet kétszámjegyű forgalomnövekedést produkált, valamint sikerült elérnie a térség legkiemelkedőbb vevőelégedettségi-mutatóját. Ő nyerte el először a YUM! European Customer Mania-díját 2001-ben egy átfogó vevőszolgálati-rendszer kidolgozásáért és kiépítéséért.

A Magyar Gyorséttermek Szövetségének elnökeként szolgált, jelenleg pedig a Central European Franchise Group igazgatótanácsának tagja. Most a csoport kínai projektjét felügyeli. Alex a Pepperdine University Searer College-án szerzett BA fokozatot. Folyékonyan beszél angolul és magyarul, és pillanatnyilag a mandarin nyelvet tanulja.